miercuri, 5 august 2009

Oţetul de mere, cosmetic natural pentru ten şi păr



Pe lângă multiplele beneficii pe care le poate aduce în tratarea unor afecţiuni, oţetul de mere poate fi extrem de util şi în cosmetică. Bogat în oligoelemente precum potasiul, calciul, fosforul, sulful, fluorul, siliciul, fierul şi magneziul, conţine şi cantităţi semnificative de zaharuri, acizi şi vitamine. Oţetul de mere are proprietăţi remineralizante, tonifiante, astringente, antioxidante şi reechilibrante pentru aciditatea pielii feţei şi a capului.

Piele catifelată
Dacă aveţi tenul obosit, oţetul de mere este remediul potrivit. Umpleţi un vas cu apă în care adaugaţi oţet de mere (o linguriţă de oţet la un litru de apă), apoi, cu ajutorul unui burete, tamponaţi pielea de pe tot corpul. Nu stergeţi pielea cu prosopul, ci aşteptaţi ca remediul să intre în piele.
Ten proaspăt
Cu oţet de mere se poate prepara chiar şi un scrub pentru ten. Amestecaţi o linguriţă de făină de porumb, una de migdale pisate, două linguri de oţet de mere, un vârf de sare şi o picătură de esenţă de lămâie. Umeziţi tenul cu apă călduţă şi masaţi delicat amestecul pe faţă. Clătiţi apoi cu apă.
Preparaţi un peeling blând amestecând apă, o linguriţă de oţet de mere şi argilă albă. Aplicaţi amestecul lichid pe faţă. Clătiţi cu apă după 20 de minute. Reţeta este recomandată persoanelor care au pe ten pete brune, puncte negre sau acnee. Oţetul de mere redă elasticitatea pielii datorită proprietăţilor sale astringente. Amestecat cu apă, poate fi folosit pentru curăţarea pielii.
Păr lucios şi sănătos
Oţetul de mere aplicat după spălarea părului restabileşte aciditatea acestuia. Este un ajutor optim pentru combaterea mătreţii şi a dermatitei seboreice. Două- trei linguriţe de oţet de mere adăugate în ultima apă folosită pentru clătit fac părul lucios şi uşor de pieptănat.
Păr puternic
Cu ajutorul oţetului de mere poate fi obţinută o extraordinară mască pentru fortifierea părului. Bateţi separat albuşul şi gălbenuşul unui ou, amestecaţi-le şi adăugaţi 2 linguriţe de ulei de măsline şi una de miere de albine. Aplicaţi masca pe păr, masând astfel încât remediul să ajungă până la rădăcina părului. Ţineţi amestecul pe păr cât mai mult cu putinţă, apoi spălaţi părul cu şampon, adăugând în apa pentru clătit 3 linguriţe de oţet de mere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu